De Poten in de Modder-editie

Het liefst link ik in deze nieuwsbrief naar verhalen waarin journalisten, uitgevers, ontwerpers, prog
De Medianieuwsbrief
De Poten in de Modder-editie
Het liefst link ik in deze nieuwsbrief naar verhalen waarin journalisten, uitgevers, ontwerpers, programmeurs en wetenschappers over hun eigen ervaringen en experimenten schrijven. Ik link zo min mogelijk naar opiniestukken van commentatoren die zelf niet met de poten in de modder staan.
Waarom? Omdat we allemaal niet weten hoe de media zich gaan ontwikkelen en waar er precies geld valt te verdienen. Dan kun je dus maar het beste kijken naar de mensen die dagelijks aan die nieuwe toekomst werken en daar vervolgens lessen uit destilleren. In dat kader vijf linkjes:

25 moderne media-ondernemers delen hun ervaringen
Zo vond The New Yorker zichzelf opnieuw uit
En Mark Zuckerberg vertelt hoe hij nieuwe markten veroverd
Lang leve nieuwejournalistiek.nl
Onderstaande twee links zijn afkomstig van nieuwejournalistiek.nl. Het concept van deze site is simpel en geweldig: ze laten journalisten journalistieke start-ups nauwkeurig volgen en hier tussentijds verslag van doen. 
Voorbij de hype van de persberichten:
1. Hoe Blendle voet aan de grond probeert te krijgen in Duitsland en de VS
2. Hoe en waarom we Bij De Correspondent altijd in gesprek gaan met de lezers
En deze PS wil ik jullie niet onthouden:
Bill Gates, de boekcriticus
Dat was ’m voor deze week! Dank aan Maurits Martijn voor het tippen van het New Yorker stuk. Ook een tip? Reageer op dit mailtje of tweet naar @ejpfauth.
Met een hartelijke groet,
Ernst-Jan Pfauth
PS. Aanstaande maandagavond ga ik in de Amsterdamse Rode Hoed onder leiding van Clairy Polak met Sjuul Paradijs en Peter Vandermeersch in discussie over de toekomst van ons aller vak. Er zijn nog kaartjes verkrijgbaar.
Hoe vond je deze editie?
Ernst-Jan Pfauth & Alexander Klöpping

Elk weekend sturen we je De Medianieuwsbrief, met de interessantste artikelen over innovatie in de media.

Gemaakt door Ernst-Jan Pfauth & Alexander Klöpping met Revue. Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier. Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.