Bekijk profielpagina

De 'YouTube van geluid' blijft nog wel even bestaan

Deze week: mijn blogrenaissance, een nieuwe Podcast over Media (met Rob Wijnberg) en de belangrijkste
De Medianieuwsbrief
De 'YouTube van geluid' blijft nog wel even bestaan
Door De Medianieuwsbrief • Editie #97 • Bekijk online
Deze week: mijn blogrenaissance, een nieuwe Podcast over Media (met Rob Wijnberg) en de belangrijkste ontwikkelingen uit de nieuwemediawereld.

Financiële vrijheid
De afgelopen maanden was ik in de ban van een blogger. Wat ik van deze auteur leerde, vatte ik deze week op De Correspondent samen.
Het gaat om Mr. Money Mustache, een personal finance-blogger die me liet inzien dat we (als in: de westerse middenklasse) veel te veel geld uitgeven aan dingen waar we niet gelukkiger van worden. 
Zoals een dikkere auto en een groter huis: die geven een korte kick, daarna wennen we eraan en willen we weer meer. Ondertussen moeten we keihard werken om al onze leningen te betalen.
Mustache en zijn vrouw spaarden om die reden twee derde van hun inkomen en hoefden op hun dertigste niet meer te werken. Zij verdienden daarvoor tonnen in de technologiesector, maar ook voor mensen die modaal verdienen kan een pensioen decennia eerder komen.
Een paar jaar na zijn pensioen begon Mustache zijn blog, ik las ál zijn 479 blogposts. 
Lees jij nog blogs? En zo ja, welke?
Het was lang geleden dat ik zoveel tijd op een blog doorbracht. Sinds alle online media de belangrijkste eigenschappen van blogs hebben overgenomen (linken, interactie, persoonlijke stem) en particulieren overstapten naar nieuwsbrieven (schuldig) en sociale media, kwam ik niet zoveel meer op particuliere blogs.
Terwijl: weinig mensen schrijven enthousiaster dan vakidioten.
Daarom aan jou de vraag: lees jij nog blogs? En zo ja, welke?
Mijn antwoord: naast Mr. Money Mustache lees ik de dagelijkse blog van internetinvesteerder Fred Wilson
Deze discussie mag je niet missen
Nog wat korte nieuwtjes
  • Er is een nieuwe Podcast over Media verschenen! Hoofdredacteur Rob Wijnberg kon ein-de-lijk zijn NOS-discussie voeren met Alexander Klöpping.
  • Zoals je misschien weet, gaat het slecht met SoundCloud. Het lukt de ‘YouTube van geluid’ niet goed om geld te verdienen. Maar door een spoedinvestering en het opstappen van de CEO komt er een tweede kans.
  • Er gaat iets mis met Snapchat: Wall Street wil gebruikersgroei zien, maar het bedrijf zelf is geïnteresseerd in het vergroten van de gemiddelde omzet per gebruiker. Nu gaat dat prima, maar met de gebruikersgroei niet. En daardoor kelderde het aandeel
Dat was ’m voor deze week. Met dank aan Maurits Martijn, Mayke Blok, Martha Bremmer en Sven Schaap voor de artikeltips.
Tot volgende week!
Ernst-Jan Pfauth
PS. Ik beschrijf vaker zelfhulpboeken en -blogs op De Correspondent. Wil je die artikelen niet missen? Meld je dan aan voor een e-mailalert.
Hoe vond je deze editie?
Word lid voor €5 per maand
Steun De Medianieuwsbrief en ontvang extra nieuwsbrieven.
De Medianieuwsbrief

Wij lezen alles zodat jij alleen het belangrijkste medianieuws krijgt. Elke werkdag om 16:00 in je mailbox.

Je kunt je abonnement hier beheren
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Medianieuwsbrief met Revue.