Bekijk profielpagina

Een nieuwe Podcast over Media (over de selfie-drone-apocalyps en de Ethereum-boom)

Na een korte zomerstop hebben Alexander Klöpping en ik een nieuwe Podcast over Media opgenomen. We pr
De Medianieuwsbrief
Een nieuwe Podcast over Media (over de selfie-drone-apocalyps en de Ethereum-boom)
Door De Medianieuwsbrief • Editie #94 • Bekijk online
Na een korte zomerstop hebben Alexander Klöpping en ik een nieuwe Podcast over Media opgenomen. We praten onder andere over Virtual Reality-games voor groepen, selfie-drones, cryptovaluta en hoe we nóg meer naar schermpjes kunnen kijken.

Het concept van onze podcast is vrij simpel: we praten over media en technologie alsof we in de kroeg zitten.  Na een korte (en vroege) zomerstop zijn we weer terug. Nu eens niet met een gast, maar met z'n tweetjes.
Wat we bespraken
Voor wie geen tijd heeft om een uur te luisteren, hier kort de onderwerpen die we bespraken:

  • Virtual reality-groepsgame (na een halve minuut). Onlangs vochten Alexander en ik zij-aan-zij tegen een zombieleger. Met een laptop op de rug, Playstation-geweer in de hand, een Oculus Rift en bewegingssensoren op de neus. In de VR Arcade realiseerden we ons: dit is de toekomst van gamen. Want toen we de brillen afdeden, waren we voor ons gevoel echt even van de wereld geweest. Lees bij het Leidsch Dagblad een bespreking van deze gamevorm.
  • Meer mediatijd (8:30 min). Door de opkomst van augmented reality gaan we nog meer tijd met media doorbrengen (meer info in een oude Medianieuwsbrief).
  • Selfie-drones (15:40 min). Alexander heeft een ‘selfie-drone’ gekocht. Je kunt hem met gebaren besturen, bijvoorbeeld om vanuit de licht foto’s te laten nemen. Formaat: zo groot als een iPhone. Kosten: 600 euro. Als het aan de dronebedrijven ligt, zweven er binnenkort drones boven groepen toeristen. Zie hier een instructievideo:
Demonstratievideo van de Spark
Demonstratievideo van de Spark
  • De praatpalen zijn weg! (24:00 min). 😳  Dit had ik even gemist. Een gesprek over de waan van de dag en de ‘kokette luddiet’.
  • Ethereum (35:35 min). We bespraken de Ether-boom, de cryptovaluta waar veel speculanten rijk mee zijn geworden afgelopen maanden. De echt interessante toepassingen van Ethereum moeten nog komen, bleek. Zo zouden we op basis van de technologie (de blockchain) achter Ethereum een gedecentraliseerde Airbnb of Uber kunnen bouwen. Hier een goede explainer-infographic over hoe de blockchain van Ethereum werkt. Toch vooral geïnteresseerd in de valutakant? Lees dit investeeradvies voor de lange termijn, van een durfkapitalist die gespecialiseerd is in crypto. 
Volgende week weer een uitgebreide Medianieuwsbrief, veel dank voor het lezen en tot dan!
Ernst-Jan
Hoe vond je deze editie?
Word lid voor €5 per maand
Steun De Medianieuwsbrief en ontvang extra nieuwsbrieven.
De Medianieuwsbrief

Wij lezen alles zodat jij alleen het belangrijkste medianieuws krijgt. Elke werkdag om 16:00 in je mailbox.

Je kunt je abonnement hier beheren
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Medianieuwsbrief met Revue.